Lakossági fórum, Esztergomot az M1-es autópályával összekötő gyorsforgalmú út

Tisztelt Szomori Lakosok!

Az Esztergomot az M1-es autópályával összekötő közúti  2x2 sávos gyorsforgalmú út tervezésének előkészítése kapcsán a tegnapi napon lakossági fórumot tartottunk, melyen közel 50 fő vett részt.

 

Az előkészítő munkálatokat végző Constreál Mérnöki Iroda Kft. munkatársai részletes tájékoztatást adtak az előkészítési munkálatok jelenlegi szakaszáról, a szóba jöhető variációkról. Képviselő-testületünk a fórumot követően ülésezett és egyetértett a jelenlévők által is támogatott un. 3 számú, a rajzon fekete színnel jelzett nyomvonallal és elsősorban azt támogatja. Ezek szerint a gyorsforgalmi út Anyácsa-puszta felett érkezne Szomor határába, azt követően a Nyakas hegyet követvén János-hegy ( Felsőörs ) lakott területe után keresztezné a Szomort Zsámbékkal összekötő országos közutat, ahol rá lehetne csatlakozni a gyorsforgalmi útra.

 

Amennyiben a döntéshozók is ezt a nyomvonalat preferálják, akkor gyakorlatilag településünk közigazgatási határán kívül vezetne az út, - sem zaj, sem légszennyezettség nem terhelné településünket - de elég közel lenne ahhoz ( 4 km ), hogy egy biztonságos és gyors haladást biztosító úton közlekedhetnénk akár Budapest, akár Esztergom, de nyugodtan mondhatom, hogy Tatabánya irányába is.

Az ütemezés szerint, ha minden a tervek szerint halad, 2023 –ban közlekedhetünk ezen az úton.

 

A későbbiekben még lesznek hasonló tájékoztatók, de ha végleges döntés születik a nyomvonalról, tájékoztatjuk önöket.

Természetesen, ha menetközben kérdésük lenne szívesen állunk rendelkezésükre.

 

Képviselő-társaim is rendelkeznek a jelen helyzethez szükséges információkkal.   

Szomor, 2018. április 25.

Nagy György

polgármester