Óvoda felújítás TOP 1.4.1-15

 

TOP  1.4.1-15

 

 

Kedvezményezett neve: Szomor Község Önkormányzata

 

Projekt címe: Napköziotthonos Óvoda felújítása, udvarának, kertjének megújítása

 

Projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-15-KO1-2016-00011

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.05.14.

 

A támogatás összege: 55 000 000 Ft

 

Támogatás mértéke: 100%

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A Szomor Község Önkormányzatának fenntartásában működő Szomori Napközi Otthonos Óvoda alapító okirata szerint 2 csoportban, 50 férőhelyen fogadja a gyermekeket. A Vörösmarty Mihály u. 2. alatti épület és udvara elavult, valamint nem felel meg a jogszabályi kötelezettségeknek.

Az Önkormányzat célja, hogy az elnyert vissza nem térítendő európai uniós támogatásból egy olyan intézményt alakítson ki, amely megfelel a XXI. század szakmai, törvényi követelményeinek, és a 3-6 éves korosztály fejlődését minden téren elősegíti. A projekt keretén belül az épület hőszigetelése, tetőfedése, fűtésének korszerűsítése, akadálymentesítése, valamint az udvar és a kert megújítása, kültéri játékok telepítése valósul meg.

A fejlesztés eredményeképpen egy korszerű óvoda jön létre, amelynek köszönhetően színvonalasabbá válik az óvodai ellátás a településen.

 

A beruházás 2018. június 14-én kezdődött. Első lépésként eltávolítottuk a beltéri ajtókat, a vizes helyiségekben lebontottuk a szerelvényeket, felbontottuk az aljzatot. Az oldalfalakról lekerült a salátromos vakolat, és a vízes helyiségekből a csempe.

A bontások után a foglalkoztatókban elkészült a víz- illetve a hőszigetelés, a levert vakolatok helyére lélegző vakolat került. Mindezekkel párhuzamosan a teljes víz- és csatorna rendszer felújításra került. Kiépítettük az új fűtési rendszert, elkészült a felújított elektromos rendszer és a szerelvényezés.

A külső munkálatoknál megtörtént az azbesztet tartalmazó pala leszedése és elszállítása ártalmatlanításra. A külső homlokzat teljes hőszigetelést kapott. A pala helyére GERARD típusú cserepeslemez került. A teljes ereszcsatorna rendszert kicseréltük, az épület új villámhárítót kapott. A beltérben elhelyeztük az új nyílászárókat, valamint megkezdődött a csempézés, metlakizás valamint a Vinyl padló lerakása. Ezzel a munkálatokkal elértük a beruházás 75 %-át.

A beruházás hátralévő részében elkészült a teljes burkolás, a szerelvényezés, helyére kerültek a térelválasztók a vizes helyiségekben.  Az udvaron elkészült a kerítés, a támfal,  a külső foglalkoztató, helyére kerültek az udvari játékok és elkészült a magas ágyás is, amely a gyerekek kertészkedésében játszik főszerepet.  A vállakozóval és a műszaki ellenőrrel a  munkaterületet bejátuk, elkészítettük az átadás átvételijegyzőkönyvet, a munkaterületet az önkormányzat visszavette. A beruházás a terveknek megfelelően elkészült.