Tisztelt Ügyfeleink !

Minden bizonnyal Önök előtt is ismert, hogy Magyarországot is elérte a koronavírus járvány. Magyarország Kormánya a 40/2020. (III.11.) Korm. rendelettel Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. A községünkben élők egészségének védelme érdekében, valamint a koronavírus terjedésének megelőzésében vagy megfékezésében mindenkinek az együttműködésére és felelősségvállalására van szükség.

 

Tájékoztatom Önöket, hogy az Önkormányzati Hivatalban a személyes ügyintézés március 16. napjától szünetel. Az ügyintézés telefonon, e-mailben, ügyfélkapun történik. A hivatal munkatársai minden szükséges segítséget meg fognak adni. Kérem, hogy ebben az időszakban kizárólag a halaszthatatlan ügyeiket intézzék.

 

Amennyiben olyan, a jogszabályok alapján kizárólag személyesen intézhető ügyről van szó – telefonos egyeztetést követően – lehetőséget biztosítunk a személyes ügyintézésre.

Bejelentéseiket, észrevételeiket továbbra is a hivatal@szomorkozseg.hu címen, illetve a 34/580-530. telefonszámon tehetik meg.

 

Az online intézhető ügyekről a www.szomorkozseg.hu honlapon az „Önkormányzati elektronikus ügyintézés” feliratra kattintva tájékozódhat.

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a fenti jogszabály hatályba lépésétől a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek, így a veszélyhelyzet idején a lejáró okmányok meghosszabbítása nem szükséges.

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a települési ügysegéd az önkormányzatnál átvett kérelmeket ügyintézésre elviszi, de személyes ügyfélfogadást nem tart.

 

Kérem, legyünk figyelemmel egymás iránt, vigyázzunk egymásra.

 

Szomor, 2020. március 16.

 

tisztelettel:

 

Mike Hajnalka

jegyző